Şöyle ev yapımı mis gibi bir cheesecake'in yerini ne tutabilir ki? Belki yeni fırından çıkmış sıcacık bir browni ya da alman pastası...:) Tamam tamam tatlıya çok düşkünüm ama cheesecake son günlerde ciddi bir takıntı haline geldi bende. En güzel cheesecake nerede yenir, cheesecake'e hangi sos daha çok yakışır, pişmişini mi yoksa pişmemişini mi daha çok seviyorum gibi sorular kurcalıyor aklımı sürekli. Cheesecake'i bu kadar takıntı haline getirdim madem, kendim de denemeliyim diye düşündüm. Epeydir ilk denememi neli va nasıl yapacağım konusunda araştırma yapıyordum. Kararım herşeyini kendimin hazırlayacağım, pişmiş bir portakallı cheesecake'den yana oldu ama böyle bir tarif bulamadım o kadar araştırmama rağmen. Çünkü crust kısmını kendim yapmak istiyordum ama çoğu tarifte crust bisküviler ile hazırlanıyordu. Ayrıca No-Bake bir cheesecake yerine Baked bir cheesecake istiyordum -ki crust'ı ev yapımı olan bir kaç tarif de No-Bake idi- O yüzden tarifleri biraz mix yaptım ama çok güzel yapmışım :)
Tabanı için gereken malzemeler; (Cafe Fernando'nun No-Bake cheesecake tarifindeki crust)
- 1 + 2/3 su bardağı un
- 125 gr tereyağı, soğuk
- 1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
- 1/3 su bardağı şeker
- 1/8 çay kaşığı tuz
Peynir kreması için gereken malzemeler; (Taste.com'daki bir tariften)
- 4 paket krem peynir (Pınar Beyaz kullandım)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta (beyazıyla sarısı ayrılmış)
- 1 su bardağı krema
- Küçük bir portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
Krem peynirin önce suyunu süzdürün (Bazen dibinde suyu oluyor ki karışıma bunu da eklerseniz istediğinizden cıvık olacaktır.) Daha sonra krem peyniri mikserle çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve yumurta sarılarını ekleyerek çırpmaya devam edin. Sonra kremayı da ilave ederek iyice karıştırın.Başka bir yerde 3 yumurtanın beyazını köpük gibi olana kadar çırpın. Daha sonra peynirli karışıma ekleyerek metal bir spatula ya da kaşık yardımıyla karıştırın. Daha sonra kelepçeli kalıbın içinde soğumaya bıraktığınız crust'ın üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk pişirin. Fırın kapandıktan sonra cheesecake'i fırının içinde bırakın çünkü birden bire oda sıcaklığına çıkarırsanız üstü çatlayacaktır. İyice soğuduktan sonra dikkatlice kelepçeli kalıptan çıkarın. Eğer yapışmış gibi görünüyorsa bıçak yardımıyla önce yanlarını ayırın ki kalıptan çıkarırken yapışıp kalmasın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra servis etmek için buzdolabında en az 8 saat bekletin. Tadına doyamayacaksınız.

4 yorum:
sevgili Ceren
Conbination guzelbirbiriyle uyumlu biliyorsun NY cheescakein vatani ama nedense o guzelim seyin uzerine o recelleri dokup sivamiyorlarmi cheescakten nefret ettiriyorlar insani senin tarifin bundan uzak ama yinede tadina akmadan bir sey soylemek zor biliyorumki kendinde yapsan guzel olmiyan birseye cok guzel olmus demezssin ama en guzeli ne biliyormusun geldiginde ilk yapacagin tatli bu olsun o zaman karar verelim
O muhtesem Tiramisu nu cok ozlememe ragman bir kac gun bekliyebilirim Opuyorum BABAN
Cheesecake'in her cesidinden yaparim babacigim sana, oraya gelince :) ve bir suru de Tiramisu...
hımmmmm ellerine sağlık arkadaşım en kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim:))
Zerrincim, senin çikolatalı cheesecake'in benim cheesecake'ime tur bindirir canım :) ellerine sağlık, çok güzel olmuştu...
Yorum Gönder