








İyi bir cheesecake için vazgeçemeyeceğim şey yok gibidir. Ama kötüsüne de tahammülüm yok. Geçen gün yediğim çok kötü bir cheesecake itti beni bu yazıyı yazmaya ve son günlerde yediğim 4 cheesecake'i burada kıyaslamaya, birde puan vermeye karar verdim.
En kötüsünden en iyiye doğru yazmak istiyorum hepsini.

Sonra sırada Kitchenette'nin limonlu cheesecake'i var. Burada da düşüncelerim tam ters yönde işliyor. Cheesecake'in peynirli krema kısmı hoş ama crust ve limon sosu kısmı pek kötü. Peynirli kekin crustına ne akla hizmet tarçın koyarlar anlamıyorum. Tarçın ile peynir birbirini tamamlayan birer ikili mi siz söyleyin? Tamam "bu bir tercih meselesi" diyebilirsiniz. Ama crust'a margarin koymak, üstüne üstük gereğinden fazla koymak da neyin nesi. O margarin tadı bütün ağzını kaplar ve cheesecake'in güzel kremasının tüm tadını öldürür. Limon sosu da jölemsi bir pelte gibi olmamalı, akışkan bir sos gibi olmalı. Buna da 10 üzerinden 4 diyebiliyorum.
Bir adım daha yukarı çıkarsak çok ilginçtir ki Starbucks'taki pek çok şeyi kuru, yavan, tatsız - tuzsuz bulmama rağmen, hele kahvelerine "kahve" demek için bin şahit gerektiğini söylesem de cheesecakeleri yukarıda örnek gösterdiğim iki kekten daha güzeldi. Pişirilmiş bir cheesecake'i her zaman No Bake'e tercih etsem de... Crust'ı da, kreması da, limon sosu da en azından yediğinize pişman olmayacağınız cinsten. . 10 üzerinden 5.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder