26 Mart 2010 Cuma

Oruk

Facebook Twitthis Furl Canım annem oruk yemeğini ben kendimi bildim bileli yapar. Oruk bizim için köfte gibidir. Her zaman buzluğumuzda bulunur ve akşam yemeği için hem pratik hem de çok lezzetli bir alternatiftir. Yanında 1 bardak ayran ile yenen Oruk'u hiç birşeylere değişimem. Kilis yemeği olan Oruk'umuzun tarifine gelelim...


Malzeme;
Yarım kilo yağlı kıyma, 250 gr köftelik ince bulgur, 1 iri soğan, 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 2 yemek yaşığı nane, 1 yemek kaşığı biber salçası ve tuz
Yapılışı;
Önce bulguru 1 kase suyu serperek ıslatın ve 30 dakika bekleyin. Sonra diğer malzemeleri bulgura katarak iyice yoğurun (kıyma ile bulgur özdeşleşene kadar) Sonra oruklara köfte gibi şekil verin. İsterseniz fırında isterseniz de teflon tavaya çok az yağ ekleyerek pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder