20 Mart 2010 Cumartesi

Havuçlu Cevizli Light Kek

Facebook Twitthis Furl

Malzemeler

2 büyük boy havuç, 1 su bardağı ufalanmış ceviz, 1 su bardağı kepekli un, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1/2 su bardağı süt, 4 yumurta, 2 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Havuç ve ceviz hariç tüm malzemeyi iyike karıştırın. Havuçları rendeleyin ve ufalanmış cevizlerle birlikte diğer karışıma ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra yapışmaz bir kek kalıbına dökün. Eğer kalıbınız yapışmaz değilse muhakkak kalıbı iyice yağlayın. (Bu işlemi yapmazsanız, kek malzemesinin içinde yağ olmadığı için kalıba yapışacaktır) 180 derecelik fırında 45-50 dk pişiriniz. Fırına göre ısı ayarı ve pişirme süresi değişebilir. Bu yüzden bir çatalı kekinizin ortasina batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Eğer çatala hiç hamur bulaşmazsa kekiniz hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder