Türkiye'de neden pancake kültürü yok anlamıyorum. Amerika'da her köşebaşındaki diner'ın mönüsünde muhakkak bir panecake bölümü var. Çırpılmış kremalı ve benim hiç hazetmediğim onlarınsa bayıldığı şurup ile birlikte koca koca pancakeler servis ediliyor. Çeşit çeşit... Cevizli, bademli, meyveli... Bize de evimizde yapıp yemek düşüyor. Ama bana güvenin oralardakinden çok çok daha lezzetli oluyor.
Gelelim tarifimize; 125 gr un, 2 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, yarım bardak süt, 1 tutam tuz, 1 yemek kaşığı şeker (Yumurtaların büyüklüğüne göre süt miktarı ya da un miktarı değişebilir. pancake karışımının koyu boza kıvamında olması lazım.)
Yumurtanın akları ile sarılarını ayırıyoruz.Yumurta sarılarına şekeri katın ve 1 dk kadar iyice çırpın. Ardından sütü ekleyip karıştırın. Sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek karışıma ekleyin ve iyice çırpın. Yumurta aklarının olduğu kaba bir tutam tuz ekleyin ve köpürüp katılaşana kadar mikser yardımıyla çırpın. Yumurta aklarını diğer karışıma büyük bir tahta kaşık ya da spatula yerdimıyla ekleyin ve karıştırın ancak yumurta aklarının sönmemesine dikkat edin karıştırırken. 1 dk ısınmış yapışmaz bir tavada karışımınızdan bir kaşık yardımıyla dökün ve iki tarafı da hafif kızarana kadar pişirin. Bu malzeme ile 4 hatta 5 kişi tıkabasa doyuyor. Bu yüzden 2 kişilik yapacaksanız yarım ölçü malzeme kullanın, çünkü pancake'i sıcak sıcak yemesi güzel oluyor, ertesi güne bırakmamaya özen gösterin.
Pancake'imizi pişirdikten sonra iki şekilde servise hazırlayabilirsiniz. Birincisi ve benim favorim 2 pancake'i tabağa koyun. Üzerine dövülmüş fındık ve kurutulmuş yabanmersini serpin, hepsinin üzerine ise 1 yemek kaşığı balı gezdirin. İkinci alternatif ise iki ya da üç panecake'i üstüste koyun aralarına dövülmüş ceviz serpebilirsiniz, hepsinin üstüne ise bol taneli vişne reçeli dökün. Yeme de yaninda yat...
Citrus Furikake
19 saat önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder