Malzemeler;
250 gr irmik, 2 kaşık tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, 3 su br. süt, 1 su br. şeker, 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık ve maraş usulü sütlü dondurma.
Yağı tavada eritip üzerine fındıklarla birlikte irmiği ekleyip ve kavurun. Pembeleşene kadar tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavurmaya devam edin. Ayrı bir tencerede süt ve şekeri, şeker eriyene kadar ısıtın. Şekerli sütü kavrulmuş irmiğin üzerine dökün ve irmik sütü çekip koyulaşana, helva kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
İrmik helvası olduktan sonra bir çorba kasesinin içini yağlayın, içine 3-4 kaşık irmik helvası koyunve kaşıkla iyice bastırın. Üzerine 3 kaşık kaymaklı dondurma koyun ve onun izerini yine irmik helvası koyun. Kaseleri tabaklara ters çevirin. Üzerine arzunuza göre tarçın, dövülmüş antep fıstığı ya da dövülmüş fındık dökerek servis edin. Afiyet olsun...
Citrus Furikake
19 saat önce
2 yorum:
Resim harika görünüyor ilk fırsatta deniyeceğim.
harika görünüyo
Yorum Gönder