









Malzemeler
1 bardak pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ + 1 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 bardak et ya da tavuk suyu
10 tane mantar
2 tane taze soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Mantarları iyice yıkayıp kabuklarını soyduktan ve saplarını çıkardıktan sonra çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye koyun ve altını açın. Tereyağı eriyince üzerine mantarları ekleyin mantarlar suyunu çekinceye kadar pişince ince ince dilimlediğiniz yeşil soğanları ve sarımsağı ekleyin. Bunları da biraz çevirdikten sonra 1.5 bardak et suyunu ekleyin. (Ben et suyu kullandım çünkü et yemeğinin yanına yapmıştım pilavı. Tavuklu bir yemek yapacaksanız tavuk suyu kullanmanızı tavsiye ederim) Su fokurdayınca üzerine tuz, karabiber ve önceden iki üç kere yıkadığınız pirinci ekleyin ve karıştırın. Su fokurdayınca altını kısın ve 10 dakika - suyunu çekene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder