8 Mayıs 2010 Cumartesi

Kar Yağdı Tatlısı

Facebook Twitthis Furl
Annemle mutfağa girdik ve anneler gününe özel, annanem için güzel bir tatlı yapmaya koyulduk. Sütlü olsun, hem bol tatlı olsun ama yiyenlerin de içi bayılmasın ve kimse tadına doyamasın istedik. Bu yüzden bu güzel bahar gününde "Kar Yağdı Tatlısı" yapmaya karar verdik.

Tabanı için
1 paket etimek (tatlıyı yapacağınız tepsinin boyutuna göre miktar değişebilir)
2.5 bardak şeker
2.5 bardak su

Muhallebisi için
1 litre süt
2 yemek kaşığı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
(Tabanı şerbetli olduğu için muhallebiye fazla şeker koymaya gerek yok. Ama hiç şekersiz de olmuyor. Test edildi, onaylandı.)

Kreması için
2 x 200 gramlık süt kreması
6-7 yemek kaşığı pudra şekeri
(krem şanti hazırlayarak da yapabilirsiniz)

Üstü için
Hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı
Öncelikle şunu belirtmek gerekir. Tüm malzeme, kullanacağınız kabın büyüklüğüne göre değişir. Eğer büyük bir tepsi kullanacaksanız, muhallebinin etimeklerin üzerinde zar gibi olmasını engellemek için malzeme artırılabilir, aynı şekilde küçük bir tepsi kullanacaksanız muhallebinin çok kalın olmaması için 750 ml süt ve diğer malzemeleri de azaltarak yapabilirsiniz. Gelelim hazırlanışına... Şekeri bir tencereye koyup karamel kıvamına gelene kadar orta ateşte kavurun ve kavururken tahta bir kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyin. Şeker karamel kıvamına geldikten sonra üzerine 2.5 bardak kaynar suyu üzerine ekleyin. Aman burada dikkat! Karamele su eklerken kaynar su üzerinize sıçramasın. Karamel suyun içerisinde iyece eridikten sonra, şerbeti henüz kaynar haldeyken tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün. Etimekler şerbeti içine çekip ılınırken, bir tencerede soğuk haldeyken çırparak iyice karıştırdığınız süt, un ve şeker karışımını ocağa koyuyoruz. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebiyi ocaktan almadan önce 1 paket vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın. Muhallebiyi ocaktan alıp, şerbeti iyice çeken etimeklerin üzerine iyice yayarak dökün. Bu şekilde yaklaşık bir saat soğumaya bırakın tatlıyı. Eğer sıcakken üzerine kremayı eklerseniz krema tabi ki erir, bu da istemediğimiz bir şey.
2 paket kremayı bir kaba alıp mikserde çırpın, çırparken kaşık kaşık pudra şekerini ekleyin. Koyulaşan krema da hazır artık. Kremayı da tatlının üzerine iyice yayın. En üstüne de kar yağdı görüntüsünü vermek için hindistan cevizi rendesi serpin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Aman aman aman... Harika görünüyor.
Şöyle de deneyebiliriz bunu diye düşündüm; çilekleri blenderdan geçirerek çilek püresi elde ederiz ve ekmeklerin üzerine döktüğümüz krema ile karıştırırız. Değişik olur, ne dersin?
Sibel

Ceren dedi ki...

Ben çilek sevmediğim için böyle yapmıyorum. Çilekleri tatlının yanında misafirler için servis ediyorum. Ama vişne ile deneyebilirim bu önerini.
Adını da "Pembe Kar Yağdı Tatlısı" koyarız, ilginç olur :)

Yorum Gönder