Aslında bu yemek Kanadalı bir bloggerın sayfasında Yunan yemeği olarak geçiyor ama bildiğimiz "Tavuk Şiş" işte... Sadece basit bir sos ile önceden marine ediliyor ve sonuç gerçekten çok güzel oluyor.
Malzemeler
Yarım kilo tavuk (iri kuşbaşılar halinde doğranmış)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek yaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızıbiber ve biraz da karabiber
Tavuk haricindeki diğer malzemeleri karıştırın. Tavukları karışımın içine atın ve iyice karışıma bulayın. Tavukları en az 30 dakika olmak üzere buzdolabında, bu karışımın içinde bekletin. (Tavsiyem 1,5 saat kadar bekletmeniz) Buzdolabından çıkardığınız tavukları teflon tavaya az sıvıyağ koyarak ya da ızgarada iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Top Vegan Cheese Recipes You’ll Love to Try
5 saat önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder