11 Nisan 2010 Pazar

Kıymalı Pide

Facebook Twitthis Furl
Annemden Kıymalı Pide

Malzemeler
3 br. un
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 yumurta
Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

İç malzemesi
300 gr kıyma
1 orta boy soğan
3 tane yeşil biber
2 domates
Kırmızı biber, tuz, karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç malzemenin hazırlanışı
Sıvı yağı tavaya koyarak tüm malzemeleri iyice pişene kadar kavurun ve kenarda soğumaya bırakın.

Hamurun hazırlanışı
Mayanın üzerine sütü dökün ve çatalla ezin. Unun ortasına sütte erimiş mayayı ve diğer bütün malzemeyi dökün, iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerien bir bez kapatarak oda sıcaklığında yarım saat bekletin. Hamur kabardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açarak ortasına harcını koy. Hamuru iki yandan kapatıp ters çevirerek tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve isteğe göre susam ya da çörek otu koyabilirsiniz.200 derecede 30-45 dk arası pişirin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben dün denedim bu tarifi... Gerçekten yumuşacık, muhteşem bir lezzet. Bu sabah kahvaltı soframızı da bu minik pideciklerimiz süsledi. Herkes bayıldı. Haftaya da peynirli olarak denemeyi düşünüyorum :)
Sibel

Yorum Gönder