Yapımı kolay ve enfes lezzetli, bir o kadar da hafif bir tatlı... Vazgeçilmezlerimdendir kendisi. Malzemeler1 Kg süt
90 gr buğday nişastası
2 yemek kaşığı şeker
bir tutam tuz
bir paket vanilya
Üzeri içinPudra şekeri
Gül suyu
YapılışıSütü, şekeri ve tuzu bir tencereye koyarak kaynatın. Başka bir tarafta nişastayı biraz su ile açın. Bir çırpma teli ile sütü çırparken, su ile açtığınız nişastayı incecik ip gibi kaynayan süte ekleyin. Hızlıca çırpmaya özen gösterin yoksa topak topak olur. Kıvama gelince vanilyayı ekleyin ve iyice çırpın. Orta kalınlıkta cam bir kalıba muhallebiyi dökün. Sıcaklığı gittikten sonra bızdolabına koyun ve en az 3 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra kare kare parçalara ayırıp tabaklara paylaştırın. Her tabaktaki muhallebiye üzerini kaplayacak kadar pudra şekeri ve onun da üzerine gül suyu serpin.
Afiyet olsun :)
4 yorum:
Ağzına sağlık arkadaşım çok güzel gözüküyor
Ay teşekkür ederim efenim :) Zerrin kadar güzel yapamasam da çabalıyorum işte
Eminim gözüktüğünden daha güzeldir lezzeti ortak
En kısa zamanda denemeni tavsiye ediyorum Zerrincim, gerçekten beğeneceksin. Ama yerken babanın resimlerini de çek, kaymaklı ayva tatlısını yerken ki gibi mi görünecek çok merak ediyorum :)
Yorum Gönder