19 Nisan 2010 Pazartesi

Gül Sulu Kesme Muhallebi

Facebook Twitthis Furl
Yapımı kolay ve enfes lezzetli, bir o kadar da hafif bir tatlı... Vazgeçilmezlerimdendir kendisi.


Malzemeler
1 Kg süt
90 gr buğday nişastası
2 yemek kaşığı şeker
bir tutam tuz
bir paket vanilya

Üzeri için
Pudra şekeri
Gül suyu


Yapılışı
Sütü, şekeri ve tuzu bir tencereye koyarak kaynatın. Başka bir tarafta nişastayı biraz su ile açın. Bir çırpma teli ile sütü çırparken, su ile açtığınız nişastayı incecik ip gibi kaynayan süte ekleyin. Hızlıca çırpmaya özen gösterin yoksa topak topak olur. Kıvama gelince vanilyayı ekleyin ve iyice çırpın. Orta kalınlıkta cam bir kalıba muhallebiyi dökün. Sıcaklığı gittikten sonra bızdolabına koyun ve en az 3 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra kare kare parçalara ayırıp tabaklara paylaştırın. Her tabaktaki muhallebiye üzerini kaplayacak kadar pudra şekeri ve onun da üzerine gül suyu serpin.

Afiyet olsun :)

4 yorum:

yenal sogul dedi ki...

Ağzına sağlık arkadaşım çok güzel gözüküyor

Ceren dedi ki...

Ay teşekkür ederim efenim :) Zerrin kadar güzel yapamasam da çabalıyorum işte

Zerrin dedi ki...

Eminim gözüktüğünden daha güzeldir lezzeti ortak

Ceren dedi ki...

En kısa zamanda denemeni tavsiye ediyorum Zerrincim, gerçekten beğeneceksin. Ama yerken babanın resimlerini de çek, kaymaklı ayva tatlısını yerken ki gibi mi görünecek çok merak ediyorum :)

Yorum Gönder