Malzemeler
4 adet Ayva
2 karanfil
Yarım çay kaşığı tarçın
1 su bardak toz şeker
1 adet elma
1 - 2 damla limon
ve sıcak su
Üzeri İçin;
yarım su bardağı fındık
Kaymak
Hazırlanışı
Ayvaları yıkayıp soyduktan sonra 2 ye bölüyoruz. İçlerini çıkartıyoruz ama çekirdeklerini atmıyoruz tepsiye koyabilirsiniz tatlımıza iyi bir renk sağlamasına yarayacaktır. 1 adet elmamızı küp küp doğrayıp tepsimize yerleştiriyoruz. Toz şekeri teflon bir tavada eritip karamel hale getiriyoruz. Fırın tepsisinin içinde avyaların üzerine döküyoruz. Tepsinin içine karanfilleri, tarçını atıyoruz ve limonu sıkıyoruz. son olarak sıcak suyumuzu ayvalarımızın üzerini %75 kaplayacak kadar dolduruyoruz (2 parmak boşluk kalacak şekilde). Fırında 15 dakikada bir kontrol ederek yaklaşık 1 saatte pişirebilirsiniz. Ayvaların üzeri daha önce kızaracağından son 15 dakika fırınınızın üzereni kapatabilirsiniz. Koyduğumuz su jöle kıvamında olduğunda fırından çıkarabilirsiniz. Soğuduktan sonra fındık ve kaymakla servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
6 yorum:
blogdaşım, ellerine sağlık çok güzel görünüyor. malum rejim sebebiyle şimdi yiyemedim :( ama 1 ay sonra tekrar yapmanı rica ediyorum, benim için :)
tabi yaparım senin için tatlım
ama ayva bulabilirsek mevsimi bitti artık sana seneye taze taze ayvalarla yaparım:)) vee tabi booolll kaymaklıııı:)))
ooooo "yeme de yanında yat" olur o zaman :)
Gerçekten çok güzel olmuştu ilk tadanlardanım bu tatlıyı yiyemiyenler için gerçekten çok üzgünüm kaçırılmıyıcak bir lezzet zerinime teşekkürlerimi sunarım.
Afiyet Olsun Canım:))
sanki bana nispet yapıyorsun gibi yenal :)
Yorum Gönder