11 Nisan 2010 Pazar

Cevizli Kızılcıklı Sable Kurabiye

Facebook Twitthis Furl Annemden değişik bir Sable Kurabiye Malzemeler
200 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı şeker
Aldığı kadar un
1 bardak ceviz
1 bardak kuru kızılcık

Tarife geçmeden önce yaban mersini sorunsalından bahsetmek istiyorum. Türkiye'de kuru yemişçilerde, marketlerde, aktarlarda satılan kurutulmuş, capcanlı kırmızı renkli, ekşi meyve yaban mersini değildir. Neden o şekilde lanse edildiğini de anlamış değilim. Bu meyvenin adı cranberry Türkçe'ye kızılcık olarak çevrilmiş, doğru mudur bilemiyorum. Neden cranberrynin blueberry yani gerçek yaban mersini olarak lanse edildiğini gerçekten anlamıyorum çünkü cranberry de gayet yararlı ve lezzetli bir meyve. Bir de neden blueberrynin yani yaban mersininin Türkiye'de fazla bulunamadığını anlamıyorum. Çünkü bildiğin kadarıyla bu meyveler aynı iklim şartlarında yetişiyor. Neyse biz gelelim cevizli kızılcıklı sable kurabiyemizin tarifine.

Önce bir kaba unu ele. Margarini bir tavada erit. Sonra yumurtanın sarısı ile akını ayırarak sarısını ortasını havuz biçiminde açtığın unun ortasına koy. Ceviz hariç diğer bütün malzemeleri de yine aynı şekilde unun içine kat ve yoğur. Un eğer az gelirse ve karışım çok cıvık olursa biraz daha un ekleyin. Kurabiyeleri elinizle yuvarlayın. Yuvarladığınız her bir kurabiyeyi yağladığınız tepsiye dizmeden önce yumurta akına batırın, sonra da iri kıyılmış cevize batırın. 200 derece fırında 30 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder