Vişneli Cevizli Kek her zaman yaptığım sizin de her zaman deneyebileceğiniz, pratik, pratik olduğu kadar lezzetli bir kek. Hem misafirleriniz için hem de kendiniz için yapabileceğiniz bir tarif... Üstelik 3-4 gün bayatlamadan kalabiliyor. Eğer çok yaparsanız küçük poşetler içinde derin dondurucuya koyup, yemek istediğinizde buzluktan çıkarıp, ısıtıp, afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler
3 bardak un
3 yumurta
1.5 bardak şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne tanesi
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Önce yumurtaları derin bir kapta çırpın. Daha sonra şekeri de ekleyip şeker iyice eriyene kadar çırpmaya devam edin. Sıvı yağ ve sütü de karıştırdıktan sonra ayrı bir kapta karıştırdığınız kuru malzemeleri (un, kabartma tozu ve vanilya) yumurtalı karışıma ekleyerek karıştırın. Daha sonra cevizleri ekleyip metal bir kaşıkla birkaç kez çevirin.
Kek karışımını hafifçe yağlanmış kalıba döktükten sonra üzerine vişne tanelerini atın ve kaşıkla çok bastırmadan biraz dibe çökmesi için karıştırın. (Eğer cevizlerle birlikte vişneleri de eklerseniz suları akacak ve hamur karışımının da rengini değiştirecektir, o yüzden hamuru kalıba döktükten sonra vişneleri ekliyoruz.)
Citrus Furikake
19 saat önce
1 yorum:
Anaammm yirim ben bunu yiiriimm :)
Yorum Gönder