Malzemeler2 su bardağı nohut
1 orta boy soğan
300 gram kuşbaşı tavuk
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salşası
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
2 su bardağı nohutu bir gece öndeden ıslatın.
1 orta boy soğanı ince ince kıyın. Düdüklü tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve soğanları pembeleşene kadar çevirin. Üzerine 300 gram kuşbaşı doğranmış tavuk butunu, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçasını da koyarak biraz karıştırın. Nohutu da ekledikten sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin, en son arzunuza göre tuzu da ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatarak 30-35 dakika pişirin.
Besleyici ve çok lezzetli bu yemeği denemenizi tavsiye ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder