Etli ve Sebzeli Krep yapmıştım geçen gün ama çok fazla krep çıkınca bunları farklı şekilde değerlendirmem gerekir diye düşündüm. Home TV'nin çılgın şefi Anne Burrell'in leziz krep tarifini yazıyorum şimdi... (Bu arada Etli ve Sebzeli Krep'in de tarifi en kısa zamanda geliyor...)
Malzemeler
1 bardak un
Çay kaşığının ucuyla tuz
2 yumurta
1/2 bardak süt
1/2 bardak maden suyu
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Kuru malzemeleri derin bir kabın içine alıp karıştırdıktan sonra ortasını havuz gibi açın. İçine diğer malzemeleri de ekleyerek çırpma teli ya da mikser yardımıyla akışkan bir karışım olana kadar karıştırın. Kıvamın oldukça akışkan olması gerekir çünkü krep incecik olmalı, aksi taktirde güzel ve pofuduk pancake'leriniz olur :) Eğer karışım istediğiniz gibi akışkan olmazsa üzerine biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
Karışımı birer kepçe alarak yapışmaz teflon tavada ters yüz ederek pişirin. Bu karışımdan tam 12 tane krep elde ediyoruz. İsterseniz yarım ölçü kullanarak yapabilirsiniz. İsterseniz de benim yaptığım gibi yarısını yemek yarısını da tatlı yapımında kullanabilirsiniz.
İç Malzeme
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
2 büyük boy elma
1 portakalın suyu
1 çay kaşığı tarçın
1 bardak iri kıyılmış ceviz
Üzeri için pudra şekeri
4 yemek kaşığı şekeri orta dereceli ateşte bir tencerenin içinde eritin, çok yanmamasına dikkat edin. Sonra 1 kaşık tereyağını da ekleyerek iyice karıştırın. Sonra rendelediğiniz elmaları ekleyin ve karıştırarak pişirin. Elmalar piştikten sonra portakal suyunu da ekleyin ve biraz daha pişirin. En son tarçını ve cevizi de ekleyin. İç malzeme hazır olduktan sonra kreplerin içini malzemeyle doldurduktan sonra rulo şeklinde sarabilirsiniz ya da benim yaptığım gibi yarım ay şeklinde katlayabilirsiniz. Üzerini de pudra şekeriyle süsledikten sonra geriye bir tek afiyetle yemek kalıyor...
Citrus Furikake
20 saat önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder