Krepi çok seviyorum. Bir sürü krep yapıyorsunuz ve onu her şekilde kullanabiliyorsunuz. İsterseniz içine reçel sürüp yiyebilirsiniz, isterseniz peynir koyun, hatta ben sade bile seviyorum. Hele bu son denediğim tarif o kadar güzel, o kadar yumuşacık oldu ki. Foodnetwork sitesinde görmüştüm bu tarifi. Home Tv'nin çılgın şefi Anne Burrell'in bir tarifi... Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Malzemeler
1 bardak un
Çay kaşığının ucuyla tuz
2 yumurta
1/2 bardak süt
1/2 bardak maden suyu
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Kuru malzemeleri derin bir kabın içine alıp karıştırdıktan sonra ortasını havuz gibi açın. İçine diğer malzemeleri de ekleyerek çırpma teli ya da mikser yardımıyla akışkan bir karışım olana kadar karıştırın. Kıvamın oldukça akışkan olması gerekir çünkü krep incecik olmalı, aksi taktirde güzel ve pofuduk pancake'leriniz olur :) Eğer karışım istediğiniz gibi akışkan olmazsa üzerine biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
Karışımı birer kepçe alarak yapışmaz teflon tavada ters yüz ederek pişirin. Bu karışımdan tam 12 tane krep elde ediyoruz. İsterseniz yarım ölçü kullanarak yapabilirsiniz. İsterseniz de benim yaptığım gibi yarısını yemek yarısını da tatlı yapımında kullanabilirsiniz.
Etli Sebzeli İç
250 gram kuşbaşı et
8 mantar (Mantar olması şart değil. Ben mantarlı pilavımdan artan mantarlarımı kullandım)
2 domates
2 yeşil biber
2 kırmızı biber
2 taze soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine serpmek için rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
250 gram eti önce düdüklü tencerede 35 dakika kadar pişirin. Orta kalınlıkta doğradığınız mantarları 3 kaşık sıvıyağda çevirin ve suyu çekilene kadar pişirin. Sonra ince doğradığınız taze soğan, yeşil biber ve kırmızı biberleri ekleyin, biraz karıştırdıktan sonra etleri ekleyip ve 10 dakika daha pişirin. Kreplerin içine etli sebzeli karışımdan koyarak rulo şeklinde sarın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek sadece 3 dk -kaşar peynir eriyene kadar- fırına verin. Afiyet olsun...
Citrus Furikake
19 saat önce
2 yorum:
işte bu...
şu görüntüye, şu duruşa ve şu an tadamadığım ama emin olduğu lezzetine bir bakın!
tek başına bile içine peynir konup yedildiğinde tadına doyulmayan krep, içine bu lezzetler girdiğinde kim bilir ne olur?
şiddetle yapıp afiyetle yiyeceğimden şüpheniz olmasın.
esra aydemir
Sevgili Esra,
Gerçekten görüntüsünden çok daha lezzetli bir krep oldu. En kısa zamanda denemelisin.
Ayrıca özel olarak talepte bulunduğun için en kısa zamanda makarna sosları için ayrı bir kategori açmayı düşünüyorum. Takipte kal! :)
Yorum Gönder