3 Aralık 2010 Cuma

Mantarlı Pilav

Facebook Twitthis Furl Mantar en çok sevdiğim sebzelerden biridir. Daha önce pek çok mantarlı yemek yaptım, mantarlı börek bile denemiştim bir keresinde ama hiç mantarlı pilav yapmamıştım. -Bu arada mantarlı börek'i de en kısa zamanda tekrar deneyip tarifi burada paylaşayım, çok güzel olmuştu çünkü :) - Mantarlı pilav daha önce bir kere dışarıda yemiştim ve oldukça beğenmiştim. Bu sefer de kendim yapayım dedim, "Etli ve Sebzeli Krep"in yanında iyi olacağını düşündüm. Hem oldukça pratik hem de lezzetli olan bu pilavı denemenizi öneririm.

Malzemeler
1 bardak pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ + 1 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 bardak et ya da tavuk suyu
10 tane mantar
2 tane taze soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

Mantarları iyice yıkayıp kabuklarını soyduktan ve saplarını çıkardıktan sonra çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye koyun ve altını açın. Tereyağı eriyince üzerine mantarları ekleyin mantarlar suyunu çekinceye kadar pişince ince ince dilimlediğiniz yeşil soğanları ve sarımsağı ekleyin. Bunları da biraz çevirdikten sonra 1.5 bardak et suyunu ekleyin. (Ben et suyu kullandım çünkü et yemeğinin yanına yapmıştım pilavı. Tavuklu bir yemek yapacaksanız tavuk suyu kullanmanızı tavsiye ederim) Su fokurdayınca üzerine tuz, karabiber ve önceden iki üç kere yıkadığınız pirinci ekleyin ve karıştırın. Su fokurdayınca altını kısın ve 10 dakika - suyunu çekene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder