27 Şubat 2011 Pazar

Fırın Sütlaç

Facebook Twitthis Furl
Uzun zamandır yazamıyordum. Kar - kış - hastalıklar, iş - güç bir araya gelince insan ne mutfağa girip yaptığı yemekleri fotoğraflamaya ne de yazmaya vakit bulabiliyor. Bir de diyet işin içine girince iyice zorlaşıyor bu işler... Ama ihmal etmemem gereken konuların en başında bunun geldiğini biliyorum.
Şubat ayı bitmeden elimde bekleyen ve burada henüz paylaşma fırsatı bulamadığım iki tarifi vermek istiyorum. İlki "Fırın Sütlaç".
Sütlaç'ı normal haliyle ağzına sürmeyen ben fırınlanmış hali ile bayıla bayıla yiyorum biliyor musunuz? Antika olduğumu daha önce de söylemiş miydim? :)
Geçelim tarifimize...

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı pirinç
1.5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya

Hazırlanışı
Pirinçleri önce yıkayın, sonra bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek pişirin. Pirinçler piştikten sonra kalan suyu süzün ve üzerine 1 litre sütü ve şekeri ilave edin, süt kaynayıncaya kadar pişirin. Nişastayı üzerine bir iki kaşık su ekleyerek açın. Sulu nişastayı yavaş yavaş ve karıştırarak süte ekleyin. Karışım koyulaşmaya başlayınca vanilyayı da ilave edin. Sütlaçtan 1 kepçe alarak bir kasede çırptığınız yumurta sarısına ekleyin ve iyice çırpın. Bu karışımı sütlaca ekleyerek pişirme işlemini bitirin. Sütlacı fırın kaplarına paylaştırın, (bu malzemeden 4 kişilik sütlaç elde edebilirsiniz) kapları bir fırın tepsisine dizin ve tepsinin içine su ekleyin. Tepsiyi fırına yerleştirin ve 200 derecede öndecen ısıltılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Free Baccarat - The Worrione Union
Baccarat is a game of chance offered by most casinos. It's a 메리트 카지노 bet on which five cards 샌즈카지노 will appear on the table. If the player has no 바카라 사이트 cards in hand,

Yorum Gönder