Yeni bir yıl daha geldi. Umarım hepimize güzellikler, mutluluklar getiririr.
Yeni yıl gecesinde arkadaşlarımla bir araya gelmeye karar verdiğimizden beri tatlı olarak ne yapsam ne yapsam diye düşünüyordum. Tatlı görevini gönüllü olarak ben üstlenmiştim çünkü. Malum "Tatlı" benden sorulur. En sonunda çok riske girmeyerek Vişneli Cheesecake yapayım dedim.
Daha önce cheesecake'i vişneli olarak denememiştim. Sonra şu düşünce aldı beni; "Acaba vişneyi sos olarak mı kullansam, yoksa içine mi koysam?" ama yolda sosun bozulma ihtimalini göze alamadim ve vişneleri içine koymaya karar verdim.
Yılbaşı gecesi benim tatlımla tatlı bir şekilde sona erdi, neyseki herkes tarafından çok beğenildi.
Herkese tatlı bir yıl diliyorum ve tarife geçiyorum.
Malzemeler
Tabanı İçin
3 Paket Bisküvi (Ülker Haylayf)
3 yemek kaşığı eritilmiş soğutulmuş tereyağı
Peynir Kreması İçin
4 Paket Krem Peynir (Pınar Beyaz)
1 Paket Krema (Tikveşli)
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne tanesi
Hazırlanışı
İlk defa cheesecake'in tabanını bisküvi ile yaptım. Vaktim dardı, hızlı davranmam gerekiyordu o yüzden bu yolu seçtim. Ama fena olmadı. Bisküvi olarak Ülker Haylayf'ı seçtim. Daha önce Cafe Crown'da bir kez cheesecake yemiştim, hatta blogda da paylaşmıştım. Gerçekten çok güzeldi. Onun altının Haylayf ile yapıldığını düşündüğümden ben de bu bisküviyi kullanmak istedim ve isabetli bir seçim yaptığımı şimdi anlıyorum.
Bisküvileri bir saklama poşetinin içine koyarak ağır bir bardağın tabanı ile vura vura un ufak ezin. Mutfak robotu ile de yapabilirsiniz tabiki. Daha sonra eritilmiş soğutulmuş tereyağını da bisküvi kırıntılarına ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kelepçeli kalıba dökerek bir kaşığın tersi ile bastırarak yayın. Sonra fırında 175 derece fırında 5 dk. pişirin ve soğumaya bırakın.
Sonra peynir kremasının hazırlanışına geçiyoruz.Krem peyniri mikserle çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Sonra yumurta sarılarını ekleyerek karıştırın. En son kremayı da ilave edin. Başka bir yerde 3 yumurtanın beyazını köpük gibi olana kadar çırpın. Daha sonra peynirli karışıma ekleyerek metal bir spatula ya da kaşık yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kremanın 1/3'lük kısmını kelepçeli kalıbın içinde soğumaya bıraktığınız tabanın üzerine dökün, sonra vişne tanelerini kremanın üzerine koyun ve vişnelerin üzerine kremanın geri kalan kısmını da dökerek 180 derece fırında 45 dk. pişirin. Fırın kapandıktan sonra cheesecake'i fırının içinde bırakın çünkü birden bire oda sıcaklığına çıkarırsanız üstü çatlayacaktır. İyice soğuduktan sonra dikkatlice kelepçeli kalıptan çıkarın. Eğer yapışmış gibi görünüyorsa bıçak yardımıyla önce yanlarını ayırın ki kalıptan çıkarırken yapışıp kalmasın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra servis etmek için buzdolabında en az 8 saat bekletin.
Afiyet olsun!
Citrus Furikake
19 saat önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder